מפוח צנטריפוגלי

מפוח צנטריפוגלי משמש לשינוע ספיקות אוויר נמוכות עד גבוהות כנגד מפלי לחץ בינוניים עד גבוהים.

מפוח צנטריפוגלי הינה מכונה בה משתמשים למטרת שינוע של אוויר וגזים לצורכי איוורור כללי, שאיבה מתהליכי ייצור, שאיבה ממנדפים, פינוי עשן ועוד.

כיצד עובד מפוח צנטריפוגלי ?
לכל מפוח יש מאיץ (מניפה) הבנוי מ4-12 כפות מרותכות, המאיץ מסתובב במהירות קבועה התלויה במנוע ובתמסורת שמחוברת למאיץ (הסבר לגבי סוגי הינע למפוחים רשום בהמשך). 

מפוחים צנטריפוגלים מורכבים ממנוע חשמלי שממיר אנרגיה חשמלית לאנרגיה מכאנית, בקצהו של המנוע החשמלי מורכב ציר אשר יכול להיות מחובר ישירות למאיץ המפוח (מפוח זה יקרא מפוח הינע ישיר) או לחילופין לגלגל רצועה שמשנה את מהירות הסיבוב. 

מפוח צנטריפוגלי יבחר (ולא מפוח צירי) כאשר נדרש להעביר אוויר או גזים במפלי לחץ בין 20-2000 מ"מ מים בפרט כאשר לא מעוניינים להעביר את זרם האוויר דרך המנוע (במפוחים ציריים האוויר בהכרח עובר דרך המנוע).
מפוחים צנטריפוגליים נדרשים לעבוד 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע ופעמים רבות משמשים צומת מרכזית בתהליך הייצור ולכן חשוב לדרוש מייצרן המפוח שיבנה אותו במבנה תעשייתי מרותך וכבד מפחים איכותיים ועבים.
הדוגמא הפשוטה ביותר להדגשת חשיבות איכות המפוח הינה במסעדה, כאשר המפוח מפסיק לעבוד במסעדה אין שאיבה דרך מנדפי היניקה וכל העשן הנוצר במטבח עובר לתוך המסעדה עצמה ופוגע בלקוחות המסעדה.  
כאשר המפוח נבחר בנקודת עבודה נכונה מבחינת נצילות ומווסטים את השימוש בו בעזרת מד ספיקה ומשנה תדר הוא יכול להיות חסכוני ביותר וחזק שמבוסס על כוח צנטריפוגלי, כלומר הוא יונק את האוויר מתוך החלל בו מותקן ומוציא אותו החוצה. יתרונותיו ויחודו הופכים אותו לפופולרי מאוד בתעשיית המזון ובתעשיות נוספות.

מפוח צנטריפוגלי משמש לצורך יניקת אוויר חם, עשן וריחות. אפשר למצוא אותו במסעדות, בתי קפה, מטבחים תעשייתיים ועוד. כמו כן אפשר למצוא מפוחים מסוג זה במגוון מפעלים, בעיקר מפעלים להכנת מזון אך גם במפעלים של תעשיות אחרות.

היתרונות של מפוח צנטריפוגלי

מלבד העובדה שמדובר במפוח שיונק אוויר חם, ריחות ועשן, ועל כן הוא יכול לשמש מגוון רחב של בתי עסק ומפעלים, אזי שלמפוח זה יש יתרונות נוספים, למשל:

שקט – זהו מפוח אקוסטי שנמצא בתוך קופסה ייחודית ואיננו משמיע רעש בעת עבודתו ועל כן ניתן להתקין אותו בלי חשש שיפריע לעבודה.

חסכון וכוח – זהו מפוח מאוד חסכוני, הן ביכולת העבודה שלו והן בהוצאות הנלוות עליו (צורך רק 40 ואלט). כמו כן מדובר במפוח חזק שמבצע את  עבודתו לאורך זמן בצורה נאמנה.

התקנה פשוטה – ניתן להתקין אותו במקומות שונים, בדרך כלל נהוג להתקין אותו על גג המבנה, ואז הוא לא הורס את החזית של המבנה וכן קל מאוד לטפל במידה ומתגלה בעיה כלשהי.

מפוח תהליכי– מפוח זה בנוי באופי תעשייתי כבד ותפקידו לעבוד 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע ולעמוד בתנאי קורוזיה ומאמצים לאורך זמן.

כיצד בוחרים מפוח צנטריפוגלי

בשוק קיים מגוון רחב של יצרנים אשר לכל אחד מהם ייחודיות ומומחיות בתחום מסוים, לכן מומלץ תחילה להגדיר האם נדרש מפוח תהליכי שתפקידו דורש אמינות גבוהה מאוד וכן את הפרמטרים התהליכיים להם נדרש המפוח, לאחר קביעה זו ניתן לפנות לייצרן מפוחים ולבחור מפוח המתאים לצרכי התהליך הספציפיים .

אופציות נפוצות בבחירת מפוחים :

 1. סוגי מאיצים שונים כדוגמת כפות נטויות קדימה, מאיצים עם כפות נטויות אחורה וכפות רדיאליות.
 2. סוגי תמסרות, הינע רצועות, הינע ישיר, הינע ישיר עם מצמד.
 3. מגוון תוספות כגון, פתח ביקורת בגוף המפוח, בולמי רעידות, מעברי קוטר בכניסה ובפליטה מהמפוח, מחברים גמישים ואטמים למניעת יציאת גזים.
 4. חומרי מבנה מיוחדים כגון פלב"מ 304, פלב"מ 316, P.P, אלומיניום ופלדת קורטן.
 5. מיגון נגד ניצוצות בעזרת שימוש במתכות שאינן יוצרות ניצוצות בעת מגע ביניהן ושימוש במנועים מוגני התפוצצות.

על מנת לבחור את המפוח שאתם צריכים, מומלץ להזמין צוות מקצועי שיבחן את המבנה ואת סוג העבודה המתבצעת במקום, על מנת שיעזור לכם להחליט איזה מפוח אתם צריכים. בחירת המפוח תיעשה על פי גודל המבנה, סוג העבודה וסוג האוויר שאמור לעבור דרכו, המיקום בו ניתן להתקין את המפוח ודרך פרמטרים מקצועיים אחרים.

מלבד המפרט הטכני, מומלץ לרכוש מפוח שעומד בתנאים הבסיסיים הבאים:

אחריות למינימום שנה

אפשרות לתיקון מידי במידת הצורך

אספקה תוך ימים בודדים

צוות תיקון מקצועי ושירות מהיר

             מפוח צנטריפוגלי לחץ גבוה הינע ישיר עם מצמד דגם PBN-800       מפוח צנטריפוגלי לחץ גבוה וספיקה גבוה דגם RTB-49 מפלב"מ 316


 
מאמרים נוספים
מאמרים נוספים